Телешка яхния с бамя

Телешка яхния с бамя1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • телешко месо - 600 г
  • олио - 50 мл
  • лук - 2 глави
  • морков - 1 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • картофи - 2 бр.
  • домат - 1 бр.
  • целина - 1 парче
  • баня - 500 г
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на парчета и запържете в тенджера с мазнина, която е загрята предварително.

Прибавете нарязания на ситно лук и настъргания морков. Когато поомекнат, поръсете с брашното, червения пипер и бъркайте.

Сипете топла вода в тенджерата и продължавайте да бъркате, за да не се получат бучки.

Оставете да ври, докато месото поомекне.

Картофите, доматите и целината нарежете на кубчета, добавете в тенджерата и посолете.

Ако банята е прясна, измивате и я слагате заедно с картофите. Ако е стерилизарана, я прибавете, когато картофите вече са поомекнали.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: