Заек с ориз и зеленчуци

31/01/2018
Радка Славова
отРадка СлавоваПомощник Готвач60
"Който замръкне в гората, осъмва в тавата "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо392
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • заек - 1/2
  • ориз - 1 i 1/2 ч.ч. ориз
  • лук - 2 грави
  • чесън - 1 глава
  • червена чушка - 1 бр.
  • морков - 3 бр.
  • гъби - 8 - 9 г
  • домати - 1 ч.ч.
  • черен пипер
  • сол
  • дафинов лист
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заекът се разделя на порции и се запържва в мазнината.

Изкарва се от тигана и в същата мазнина се запържват нарязаните зеленчуци, след това се прибавя и оризът.

Овкусява се с подправките и се прехвърля в тавичка.

Слагат се и порциите заешко, долива се с вода и се пече с фолио в загрята фурна на 180 градуса около 40 - 50 минути.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар