Гъбена чорба с ориз

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k24
Гъбена чорба с ориз
Снимка: Мария Симова
2 / 3
31/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Супервкусна чорбичка, която лесно ще приготвите само с няколко продукта"

Необходими Продукти

  • гъби - 500 г пресни
  • лук - 1 глава малка
  • моркови - 1 бр.
  • доматен сок - 200 мл консерва
  • ориз - 1/3 ч.ч.
  • краве масло - 50 г
  • магданоз - за поръсване
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • оцет - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените и измити гъби, лук и морков нарежете на ситно. Поставете ги в тенджера с вода и варите за 30 минути.

Добавете ориза и варите до омекването му. Накрая добавяте доматения сок и варите за кратко.

Малко преди да свалите ястието от огъня, посолете на вкус и добавете маслото и поръсете с магданоз.

Сервирайте гъбената чорба гореща, като поръсите с черен пипер и добавите оцет на вкус (по желание).

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: