Оризова пърленка с чубрица

31/01/2018
"И да не забравите чубрицата, защото точна тя прави магията завършена "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо587
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • яйце - 1 бр.
  • царевично брашно - 3/4 ч.ч.
  • оризово брашно - 1/2 ч.ч.
  • олио - 1 с.л.
  • кисело мляко - 200 г
  • сода за хляб - 1 равна ч.л.
  • сол - на вкус
  • чубрица - 2 щипки
  • шарена сол
  • ориз - 2 с.л. сварен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварява се оризът в посолено вода и се прецежда.

В купа сипваме двата вида брашно, в средата се оформя кладенче и чукваме яйцето, добавя се олио, сол, чубрица.

В киселото мляко се разбърква содата за хляб да шупне и сипваме в купата.

Добавя се отцеден ориз, разбърква се кексова смес.

В тава върху хартия за печене сипваме тестото. Отгоре се поръсва с щипка чубрица и шарена сол. Печем в загрята фурна 180 градуса около 20 минути до суха клечка.

Изважда се и леко охладена се нарязва на парчета.

Сервираме пърленката със сирене и маслинки.

Добър апетит!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар