Начин на приготвяне
След като сме сипали 2 чаени чаши вода, изчакваме да заврят и добавяме ориза. Оставяме за 15 минути да се свари и след това отцеждаме от излишната вода.
В друга тенджера сипваме 4 чаени чаши от прясното мляко и мления кардамон. Прибавяме ориза и оставяме на слаба температура да се задушава, докато оризът стане напълно готов.
За да направим крема, слагаме на средна температура 3/4 чаени чаши мляко и сметаната.
Разбъркваме трите яйца и жълтъците, заедно с 3/4 чаени чаши от захарта и 1/4 чаена лъжица сол.
След като сметаната се затопли, но не и да ври, бавно прибавяме яйчената смес. Готовата смес разбъркваме с ориза.
Карамела приготвяме, като смесим 1/4 ч.ч вода със 1 ч.ч захар. Оставяме да заври докато се получи кехлибарен цвят.
Разпределяме в затоплените гювечета. Не чакаме да се охлади карамела а веднага изсипваме оризовата смес.
Поставяме гювечетата в тава с вода и ги затваряме с капачетата.
Включваме фурната на средно ниво и печем в продължение на 1. 5 - 2 часа. Когато са почти готови махаме капачетата и ги оставяме да се запекат и да се получи кафява коричка.