Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Свински бъбреци и черен дроб с два вида лук

Свински бъбреци и черен дроб с два вида лук

Свински бъбреци и черен дроб с два вида лук
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Както и да го кръщаваме, вие да си знаете, че се чете като Перфектното мезе за вино и ракия"

Необходими Продукти

  • свински дроб - 400 г
  • свински бъбреци - 400 г
  • пресен лук - 1 връзка
  • лук - 1 глава стар
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • червен пипер - 2 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • соев сос - 2 - 3 с.л.
  • чубрица
  • оцет
  • олио
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бъбреците почистваме от ципите и ги поставяме в оцет и вода да киснат за около 30 минути.

Почистваме и черния дроб и добре измиваме. Нарязваме ги на кубчета.

Почистваме и обелваме както пресния, така и стария лук. Стария нарязваме на половин и после на тънки шайби, а пресния на ситно.

В съд, където най-отдолу сме поръсили с олио, поставяме бъбреците и черния дроб, а отгоре поръсваме със соевия сос.

Разбъркваме добре и поръсваме както с пресния така и стария лук, пресования чесън и чубрицата. Добавяме и виното.

Поставяме във фурната и печем до готовност. Когато поднасяме ястието го поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: