Ориз с чушки, лук и моркови

Теодора МещероваТеодора МещероваПомощник Готвач711196292
03/02/2018
"Ако си мислите, че може да устоите на тази постна вкусотия, в голяма грешка сте "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо907
  • Преглеждания за месеца52
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • ориз - 1 ч.ч.
  • чушки - 3 бр. зелени
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 2 глави кромид
  • чесън - 4 скилидки
  • лютеница - 4 с.л. или доматено пюре
  • подправки - сол, черен пипер, босилек, риган, червен пипер
  • олио - 20 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете чушките от семките и ги нарежете на ивици.

Чесъна обелете, като поставите всяка скилидка на дъска и с помощта на нож я намачкате леко- така люспата пада за секунди. Нарежете ги на шайби.

Лукът обелете и нарежете на полумесеци. В дълбока тенджера загрейте мазнината и задушете лукът и чесъна до омекване.

След което прибавете морковите, предварително нарязани на по-едри кубчета и гответе до омекването им. Накрая добавете чушките и гответе още около 5 минути.

След като всички зеленчуци са омекнали добавете ориза, леко го запържете, добавете лютеницата или пюрето, долейте с вода и оставете да къкри, докато оризът не поема течността.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар