Начин на приготвяне
Затоплете млякото и разтопете маслото поотделно.
В купа пресейте брашното, добавете солта и разбъркайте сухата смес. В чаша добавете прясната мая и захарта, прибавете 3 с.л. от затопленото мляко и ги разтворете. Сипете разтворената мая в единия ъгъл на купата с брашно и разбъркайте на кашичка, поставете купата на топло за 10 минути да се активира маята.
След това добавете 1 с.л. от разтопеното масло и останалото прясно мляко при непрекъснато бъркане докато може, а после с ръце оформете много меко тесто. Завийте тестото със стреч фолио и поставете на топло (за целта ползвам фурната загрята на 50 градуса), там втасва почти тройно за 30 минути.
Намаслете тава с незалепващо покритие с диаметър – 24 см. Започнете да късате и оформяте топчета колкото голям орех от втасалото тесто. Овалвайте топчетата в разтопеното масло и ги подреждайте в тавата едно до друго, от средата в кръг докъдето стигне тестото. Поръсете с натрошеното сирене и включете фурната на 180 градуса.
Отделно разбийте яйцето с вилица, добавете прясното мляко, натрошеното сирене и царевичното брашно, разбъркайте на кашичка и залейте милинките със сместа.
Поставете тавата в нагрятата фурна и печете за около 40 минути.
Чудни и бързи милинки с невероятен вкус на масло!