Свинско със сос гъби и моркови

05/02/2018
ГАЛЯ ДУМАНОВА
отГАЛЯ ДУМАНОВАГотвач1759262
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо493
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свинско месо - 400 г
  • кромид лук - 2 глави
  • гъби - 200 г пресни
  • моркови - 2 бр.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • соев сос - 1 с.л.
  • чесън - 4 скилидки
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • олио - 100 мл
  • сол
  • вода
  • чубрица - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязаното на кубчета свинско месо се сварява до полуготовност.

Зеленчуците се нарязват на ситно и когато водата от месото изври, се добавят към него заедно с олиото и соевия сос, за да се задушат.

Когато лукът стане прозрачен, се добавя червеният пипер и се долива вода, така че да покрие всички продукти.Брашното се размива с малко вода и се прибавя към ястието.

Трябва да се бърка често, защото сосът се сгъстява бързо. Оставяме всичко да ври на слаб огън 10-15 минути и го сваляме от котлона.

Добавят се и подправките.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар