Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Яхнии»Яхния от пиле с картофи на фурна

Яхния от пиле с картофи на фурна

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
10
"Опитайте любимата ни яхния с пиле и картофи и ще разберете, защо всички толкова много я харесват"

Необходими Продукти

  • пиле - около 2 кг
  • картофи - 2 кг
  • лук - 2 глави
  • моркови - 2 бр.
  • домати - 400 мл консерва нарязани
  • чушки - 2 бр. червени
  • олио - 50 мл
  • брашно - 1 с.л. с връх
  • дафинов лист - 2 бр.
  • черен пипер - 15 зърна
  • червен пипер - 1 ½ с.л.
  • сол - на вкус
  • магданоз - пресен за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете пилето на порции, измийте ги и подсушете.

Нагрейте олиото и подредете порциите в него, запържете от двете страни до златист загар, премахнете от огъня и извадете запърженото месо.

Нарежете на ситно лука, морковите и чушките. В същото олио добавете брашното и запържете за кратко, добавете нарязания зеленчук и пържете до омекването му.

Добавете дафиновият лист, черния и червения пипер, разбъркайте и прибавете нарязаните домати от консерва. Варите до сгъстяване като пюре, отстранете от огъня.

Обелете и нарежете картофите на кубчета, поставете ги равномерно на дъното на тавата.

Залейте ги със зеленчуковата смес и разбъркайте. Залейте ги с топла вода, колкото да се покрият картофите и посолете на вкус, разбъркайте.

Подредете порциите пилешко върху тях и поръсете с магданоза.

Поставете яхнията в предварително нагрята на 250 градуса фурна и печете за около 1 час.

След като отгоре се запече до красив загар, завийте тавата с алуминиево фолио до готовност на пилето с картофи.

Яхнията от пиле с картофи на фурна е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: