Начин на приготвяне
Почистете и нарежете пилето на порции, измийте ги и подсушете.
Нагрейте олиото и подредете порциите в него, запържете от двете страни до златист загар, премахнете от огъня и извадете запърженото месо.
Нарежете на ситно лука, морковите и чушките. В същото олио добавете брашното и запържете за кратко, добавете нарязания зеленчук и пържете до омекването му.
Добавете дафиновият лист, черния и червения пипер, разбъркайте и прибавете нарязаните домати от консерва. Варите до сгъстяване като пюре, отстранете от огъня.
Обелете и нарежете картофите на кубчета, поставете ги равномерно на дъното на тавата.
Залейте ги със зеленчуковата смес и разбъркайте. Залейте ги с топла вода, колкото да се покрият картофите и посолете на вкус, разбъркайте.
Подредете порциите пилешко върху тях и поръсете с магданоза.
Поставете яхнията в предварително нагрята на 250 градуса фурна и печете за около 1 час.
След като отгоре се запече до красив загар, завийте тавата с алуминиево фолио до готовност на пилето с картофи.
Яхнията от пиле с картофи на фурна е готова.