Вита пица Маргарита

06/02/2018
"Имаме нужда от Вита пица Маргарита и то точно в този момент, сигурни сме, че и при вас е така "
Приготвяне40 мин.
Готвене35 мин.
Общо75 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 821
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начупете маята в 50 мл от водата. Добавете захарта и разбъркайте. Покрийте и оставете маята да се активира.

В брашното направете кладенче и изсипете водата и зехтина. Прибавете активиралата се мая и солта. Омесете меко нелепнещо тесто. Поставете го в набрашнена купа и покрийте със стреч фолио. Оставете тестото да удвои обема си.

Върху набрашнен плот разточете втасалото тесто на голям правоъгълник. Разрежете го на 5-6 широки ленти по дължина.

Върху набрашнен плот разточете една лента на много тънък правоъгълник. В края на правоъгълника върху дългата страна сложете рендосана моцарела. Навийте на стегнато рулце. Навийте на охлюв и поставете в намазнена тава.

Така процедирайте и с останалите ленти. Намажете пицата обилно с доматен сос. Поръсете със сух босилек, пармезан и няколко капки зехтин. Изпечете пицата в загрята фурна на 180 градуса около 30-35 минути.

Гарнирайте с пресен босилек.подобни рецепти тук

5 12
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Албена Асенова
Такава пица да си призная,никога не съм опитвала. Прекалено изкушаващо изглежда!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв