Начин на приготвяне
Белтъците се разбиват на сняг и се смесват с жълтъците, като се бъркат внимателно в една посока, за да не спаднат.
Смлените орехите и захарта за блата се добавят заедно с брашното и какаото и се разбъркват. Накрая се прибавя сместа от белтъците и жълтъците и всичко се разбърква отново.
Разстелете 6 от корите една върху друга в тавата, като помежду им поръсвате с малко какао и предварително всяка една сме намазали с разтопено краве масло.
Изсипете сместа за блата и покрийте с останалите кори по същият начин.
Разрязва се на ромбове и се пече 30 минути на загрята до 180 градуса фурна.
Сиропът се приготвя, като във водата се добавя захарта, лимонтузуто и се вари, докато се сгъсти. Оставя се да изстине и баклавата се сиропира.