Торта Медовик с готови блатове

Галя НиколоваГаля Николова
Готвач
188
32
1
2
06/02/2018
"Не знаем дали това е най-лесната рецепта за торта Медовик, но определено е сред най-вкусните "
Приготвяне25 мин.
Общо25 мин.
Порции16
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо18 385
  • Преглеждания за месеца482
  • Преглеждания за седмицата201
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

  • блатове за торта - 1 бр. Медовик
  • за крема
  • краве масло - 300 г
  • кондензирано мляко - 1 бр. (варено)
  • орехи - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме с приготвянето на крема. Маслото се оставя предварително да се размекне на стайна температура, след което се добавя в купа и се разбива с миксер, докато стане пухкаво.

Кондензираното мляко се добавя на 4-5 пъти към маслото при непрестанно разбиване. Кремът се разбива, докато не се получи еднородна смес.

Орехите се смилат в блендер или чопър.

След като всички компоненти на тортата са приготвени, е време за сглобяването ѝ. В поднос или голяма чиния се слага първият блат, върху който се размазва част от крема.

След като кремът е равномерно разнесен, върху него се поръсват част от смлените орехи.

Процесът се повтаря, докато блатовете не свършат. Върху последния блат се разстила остатъка от крема и тортата се украсява по избор.

Може да поръсите отново със смлени орехи и/или натрошени бисквити.

Тортата Медовик се оставя да престои 24 часа в хладилник.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар