Задушени горски гъби на тиган

ЗорицаЗорицаМастър Шеф90124827724
10/02/2018
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 040
  • Преглеждания за месеца89
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • гъби - 500 г горски (печурки, бейби манатарки, пачи крак, масловки)
  • лук - 1 глава
  • копър - 1/2 връзка
  • чесън - 2 скилидки, пресовани
  • масло - 80 г
  • олио - 1 с.л.
  • зелен лук - няколко стръка
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме, измиваме и нарязваме гъбите на едро, ако има и по-дребни, ги оставяме цели (пачия крак и масловките).

В дълбок тиган загряваме маслото и олиото. Добавяме нарязания на ситно кромид лук и гъбите, разбъркваме и ги оставяме да се задушат под капак, като разбъркваме от време на време.

След около 10 минути, добавяме пресованите скилидки чесън, сол и черен пипер на вкус.

Задушаваме за още около 10 минути, сваляме от котлона и поръсваме с нарязания копър и кръгчета зелен лук.

Сервираме като предястие или вкусно основно ястие. Добър апетит! подобни рецепти тук

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар