Начин на приготвяне
Картофите се сваряват обелени, нарязани като за мусака, за 10 минути и се отцеждат добре.
Пилешкото бутче се сварява до готовност, обезкостява се, кожата се маха и месото се нарязва на едри парчета.
Загрява се олио в тиган, запържва се лук и гъби - да се задушат. Добавяме нарязани червени чушки, пилешкото месо и отцедените картофи. Поръсва се със сол, черен пипер, мащерка и разбъркваме, да се смесят продуктите.
Сипва се в правоъгълна тавичка и се заравнява.
Разбиват се яйцата с щипка сол и черен пипер, добавя се прясно мляко и заливаме запеканката.
Печем в загрята фурна 180 °C, докато стегне заливката. Изважда се, поръсваме с магданоз и нарязваме на квадрати сочната пилешка запеканка.
Отгоре се поръсва с настърган кашкавал, без да се запича.
Сервираме пилешка запеканка Леле Мале с чаша вино и домашна пита Леле мале - страхотна вкусотия е :)))
Коментари