Бял чийзкейк

Мария ДоеваМария ДоеваПомощник Готвач8418733
19/02/2018
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо211
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • бисквити - 1 пакет обикновени (190 г)
  • крема сирене - 500 г
  • бял шоколад - 250 г
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 3/4 ч.ч.
  • заквасена сметана - 2 ч.ч.
  • краве масло - 100 г
  • ванилия - 2 пакетчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Взимаме и натрошаваме бисквитите, след което ги смесваме с предварително разтопеното масло.

Бисквитената смес я разстиламе в квадратна форма за печене с махащо се дъно, най-отдолу на тавата слагаме хартия за печене. С лъжица притискаме добре, за да уплътним натрошените бисквити. Блата го печем в загрята на 190 градуса фурна за 10 минути, след което го оставяме да се охлади.

След това взимаме шоколада и го разтопяваме на водна баня. Яйцата леко ги разбиваме с телена бъркалка.

В друга купа смесваме сиренето, захарта и ванилиите и ги разбиваме с миксера. При постоянно бъркане прибавяме разтопения шоколад.

След това добавяме сметаната и пак разбиваме хубаво. Накрая сипваме леко разбитите яйца и пак разбъркваме за кратко, колкото да се хомогенизира сместа, без да влиза въздух, за да не се надигне кейкът при печенето.

Получената смес я изсипваме върху охладения вече блат. Формата я опаковаме добре с алуминиево фолио (за да не влиза вода) и след това поставяме в тава с вода.

Десертът го печем на водна баня в загрята на 190 градуса фурна с вентилатор за 30 минути.

След изпичането му го охлаждаме.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар