Пилешки руладини с бекон и сирене

ЗорицаЗорица
Гуру
962
8k
4k
2k
6
20/02/2018
"Изберете по-лека гарнитура, защото ще искате да хапнете повече от тези ароматни пилешки руладини с бекон и сирене "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 844
  • Преглеждания за месеца130
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • пилешки бутчета - 2 бр.
  • пушено сирене - 100 г, слайс
  • пушен бекон - 150 г
  • зелен лук - 1/2 връзка
  • сол
  • черен пипер
  • чесън - 1 скилидка
  • олио - за намазване
  • маруля - 2 листа за декорация
  • морков - 1 бр. за декораця
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и обезкостете пилешките бутчета. Поръсете ги с черен пипер, сол и ги покрийте с фолио за свежо съхранение.

Начукайте ги леко и внимателно с дървено чукче, като внимавате да не разкъсате месото.

Във всяко сложете по едно-две листа пушено сирене, отгоре сложете по половин скилидка счукан чесън, разпределете бекона, предварително нарязан на кубчета, и завършете с кръгчета зелен лук.

Завийте на рулца, като накрая забодете по няколко клечки за зъби, за да не се развиват.

Прехвърлете ги в тавичка с постлана и намазана с олио хартия за печене.

С помощта на четка леко ги намажете с олио и покрийте рулата с алуминиево фолио.

Печете в предварително загрята на 200-220 градуса фурна с включен вентилатор на средна решетка около 30 минути.

Накрая отстранете фолиото и върнете във фурната за кратко.

Декорирайте ястието с листенца маруля, стръкчета пресен лук и пръчици от морков.

И не забравяте да си кажете Наздраве с чаша вино!

Бон Апети!

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар