Начин на приготвяне
Филето от рибата се поръсва с лимонов сок и се оставя така за около 20 минути, след което се добавя малко сол и черен пипер.
Загрейте тиган с олио, филетата оваляйте в галетата и изпържете до златисто, извадете и поставете върху кухненска хартия.
Нарежете лука на ивици или кръгчета, гъбите също. Отстранете костилките на маслините или използвайте зелени без костилки.
В същата мазнина задушете зеленчуците, като първо сложите лука и нарязаните на ивички гъби. По късно добавете доматеното пюре, захарта, ригана, сока от резен лимон и най-накрая маслините.
Оставете да се смесят вкусовете и изключете. В подходящи чинии сложете парче риба и от ароматния сос със зеленчуци.
Отгоре добавете парченца домат, магданоз и резени лимон.