Чилийски тиквени палачинки

ВаленаВаленаНовак
23/11/2012
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции20 бр.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо6 064
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • тиква - 200 г сварена
  • олио - 4 с.л. меко масло
  • брашно - около 500 г
  • олио - 1 ч.ч. за пържене
  • мед
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това са традиционни за Чили тиквени палачинки Сопайпильос. Сварената тиква се пасира на пюре. В пресятото брашно се добавят тиквата и олиото. Постепенно се замесва гладко твърдо тесто. Покрийте го в прозрачно фолио и го сложете в хладилника за 15 мин.

Върху набрашнен кухненски плот се разточва тестото на кора с дебелина около 1 см. От него с чаша се изрязват кръгчета. Всяко кръгче леко се набожда с вилица.

Чилийски тиквени палачинки Сопайпильос (sopaipillas) се пържат до златисто в нагорещена мазнина. Поднесете тиквените палачинки топли с мед или др. гарнитура по желание.

Рейтинг

5 4
4 2
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар