Мляко с ориз по испанска рецепта (Arroz con leche)

21/02/2018
ЖГеоргиева
отЖГеоргиеваПомощник Готвач62
"Страхотен южен прочит на любимият ни десерт - мляко с ориз "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо259
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • мляко - 5 ч.ч. топло
  • канела - 2 бр. на пръчки
  • кора от лайм - от 1 бр.
  • захар - 1/4ч.ч.
  • щипка сол
  • кондензирано мляко - 1/2 консерва
  • масло - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте в тенджера на средна температура 3 чаши мляко, канела, коричката от лайм, захарта и щипка сол. Изчакайте да кипне, непокрити.

Когато започне да се вари, намалете топлината, добавете ориза и гответе още 10-15 минути или докато млякото почти се изпари.

Продължете да добавяте по половин чаша мляко, като постоянно разбърквате. Изчакайте преди да добавите още мляко, докато течността се абсорбира почти напълно от ориза.

С последната ½ чаша мляко добавете и кондензираното мляко. Гответе за 2-3 минути или докато се сгъсти до желаната консистенция. Имайте предвид, че докато оризът се охлажда, то се уплътнява.

Добавя се масло и се разбърква.

Сервирайте горещо, топло или студено, поръсено с подправна канела на вкус.

Млякото с ориз е желан и широко разпространен десерт по целият свят. Всяка култура го е пригодила към собствената си кухня с леки корекции. Надявам се испанският му вариант Ви хареса!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар