Начин на приготвяне
Нарежете шунката и краставичките на кубчета, а бекона на тънки ивици.
Пресейте брашното и добавете щипка сол. Нарежете студеното масло на кубчета и с ръце втривате брашното в маслото, до ронливо тесто. Добавете виното и замесете гладко тесто.
Разточете тестото на кръгла кора по-голяма от диаметъра на тавата (тавата 26 см). Поставете хартия за печене на дъното на тавата и поставете кората и изградете малък борд (стена) с краищата на кората. Надупчете с вилица на няколко места тестото.
Запържете бекона и го разпределете равномерно върху тестото заедно с краставичките и шунката.
Отделно разбийте яйцата и добавете сметаната, сипете сместа върху тях. Печете на 200 градуса до златисто-кафяв цвят отгоре.