Хляб със Суха мая

Цветанка ЦветановаЦветанка Цветанова
Готвач
123
414
265
138
2
27/02/2018
"Аромат на домашен хляб се носи от кухнята, а вие вече сте записали рецептата сред любимите си "
Приготвяне45 мин.
Готвене30 мин.
Общо75 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 819
  • Преглеждания за месеца168
  • Преглеждания за седмицата48
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се смесва с малко прясно топло мляко, за да се активира, и с 1 с.л. брашно.

В тава се прави ваничка от брашното. Млякото трябва да е топло, но не горещо.

Слагат се всички продукти и се омесва меко тесто. Оставя се да втаса 30 мин, на топло. Отново се премесва и се оформя хлябът.

По желание може да му направите 2-3 разреза отгоре.

Оставя се отново да втаса 30 мин. Пече се в загрята фурна на 180 градуса 20-30 мин.

Може да пробвате с клечка дали е изпечен.

Професионален нож за хляб
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Професионален нож за хляб
24.60 лв.
Виж ››

Когато се храните, ще ви е по-сладко с перфектно нарязани филийки хляб, а такива ще имате с професионалния нож за хляб. Той е подходящ за рязане на тестени изделия и продукти с хлъзгава повърхност като цитруси, домати, чушки и други. Професионалният нож за хляб е пръв помощник в кухнята!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар