Постна Зеленчукова Мусака

ЗорицаЗорица
Гуру
954
263
3045
5
02/03/2018
Приготвяне25 мин.
Готвене35 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 301
  • Преглеждания за месеца69
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържваме за кратко в малко олио нарязания на кубчета кромид лук, докато поомекне. Прибавяме към него измития и отцедения от водата ориз, запържваме го, докато стане прозрачен.

Подправяме ориза с 1 ч.л. сол, черен пипер и с наситнения магданоз.

Заливаме с 200 мл вода. Оставяме на котлона, докато оризът поеме водата. Обелваме доматите и ги нарязваме на кръгчета.

Нарязваме картофите на филийки и ги запържваме за кратко в отделен съд с малко олио.

Намазваме с малко олио тавичката, в която ще печем мусаката и нареждаме на дъното и половината от нарязаните на кръгчета домати.

Изсипваме върху доматите ориза. Поръсваме с щипка сол и черен пипер.

Нареждаме отгоре запържените картофи, а върху тях останалите кръгчета домати. Посоляваме със сол и черен пипер отново.

За заливката:

Загряваме на тиган 6 с.л. олио, постепенно добавяме брашно и запържваме до златисто. Добавяме червения пипер при непрекъснато бъкане, за да не загори. Постепенно добавяме зеленчуковия бульон, наситнените скилидки чесън и разбъркваме, докато сосът се сгъсти.

Разпределяме равномерно соса върху мусаката и печем в умерено загрята на 180 градуса фурна до готовност.

4-5 минути преди да я извадите от фурната, разпределете надробеното соево сирене отгоре.

Бон Апети!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар