Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Телешко с гъби и топено сирене

Телешко с гъби и топено сирене

Радка СлавоваРадка Славова
Помощник Готвач
8141099
Телешко с гъби и топено сирене
Снимка: Радка Славова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
4
"От топеното сирене ли телешкото се топи в устата или просто сме страшни майстори"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 1 кг
  • масло - 70 г за пържене
  • гъби - 700 г пресни
  • топено сирене - 300 г
  • За марината
  • олио - 2 с.л.
  • мед - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
  • чесън
  • лук - 1 глава
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • мащерка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото месо се реже на тънки парчета, леко се начуква и се поставя в приготвената марина с подправките и нарязания на ситно лук.

Престоява няколко часа, може и една нощ.

В масло се запържва месото, вади се и се поставя в тава.

В същата мазнина се запържват нарязаните гъби и те се поставят в тавата.

Топеното сирене се реже на парчета и се поставя между месото и гъбите.

Налива се 1 ч.ч. вода, покрива се с фолио и се пече на по-слаба фурна, по -дълго време /около 2 часа/, защото телешкото е по-жилаво.

Щом е готово, се сваля фолиото и се запича.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: