Родопски пататник със сирене и готови кори

SuperAlexSuperAlex
Помощник Готвач
26
83
31
16
04/03/2018
"Може и да не е автентичен пататник от времето на баба, но е толкова вкусен, че ум ще ви зайде "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 366
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настъргват се предварително обелените картофи и се оцеждат от сока им. При картофите се счукват едно или две яйца в зависимост от големината на пататника. Добавя се и сирене по желание. Към сместа се прибавя настърган кромид лук, черен пипер и джоджен.

На дъното на тавата се разтапя масло и се поставя кората така (аз сложих двойни кори), че краищата ѝ да излизат от тавата и да може с тях после да се завие горната кора.

Разстила се плънката равномерно, като не трябва да е по-дебела от 2.5 см. След това се захлупва с втората кора и се запечатват краищата.

Пече се на умерена температура. При опичането от едната страна се обръща от другата страна до придобиването на тъмнозлатист цвят.

Ако желаете, гарнирайте със зеленчуци.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар