Начин на приготвяне
Измийте и подсушете пържолите, начукайте ги леко с чукче и ги поставете в купа. Поръсете с черен пипер на вкус и добавете соевия сос и горчицата, разтъркайте ги добре и ги оставете настрани.
Нарежете лука и гъбите на ивици.
Нагрейте малко олио и запържете първо лука до омекване, а после и гъбите до лек златист цвят, посолете запържения зеленчук и оставете настрани.
Нагрейте малко олио и запържете пържолите от двете страни до златисто. Извадете ги от тигана и ги разпределете на дъното на тава.
Разтопете и нагрейте маслото, добавете брашното и запържете до златист цвят.
Налейте студеното мляко на тънка струя при непрекъснато бъркане и варите до сгъстяване, посолете и поръсете с черен пипер на вкус.
Залейте пържолите с Бешамела, върху него поръсете равномерно лука и гъбите.
Поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете за около 30 минути. Поръсете с настъргания кашкавал равномерно и запичате за още 15 минути до златисто-кафяво.
Извадете тавата от фурната и поръсете с ситно нарязан магданоз.
Пържолите с гъби и сос Бешамел на фурна са много вкусни.
Коментари