Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен пай»Пай със зеленчуци и кашкавал

Пай със зеленчуци и кашкавал

Пай със зеленчуци и кашкавал1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • кашкавал - 120 г
  • тесто - 200 г готово
  • масло - 1 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • царевица - 2 бр. сладка
  • грах - 1 ч.ч. стерилизиран
  • лук - 1 глава
  • яйца - 2 бр.
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява до 180 градуса. Тестото се разстила в предварително поръсена с брашно тава.

Надупчвате с вилица и се оставя да се пече. В тиган се разтопява маслото и се запържва брашното.

Постепенно се добавя млякото при непрекъснато бъркане, докато сместа се сгъсти. Прибавят се царевицата, грахът и предварително запържения нарязан лук.

Поръсва се с черен пипер на вкус. След като сосът се свали от огъня, се оставя да се охлади и се добавят разбитите яйца.

Готовата плънка се изсипва върху позапеченото тесто и се поръсва с настъргания кашкавал. Ястието се пече, докато придобие златистокафяв цвят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: