Телешко с пресни сливи

07/03/2018
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо520
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се измива и подсушава. Нарязва се на порции, изпържва се в мазнината и се изважда. В същата мазнина се слага ситно нарязаният лук и се пържи до златисто. Прибавят се ситно нарязаните домати.

Месото се връща в тенджерата и се залива с гореща вода - колкото да го покрие. Оставя се да ври на умерен огън, докато омекне.

Сливите се измиват, махат се костилките им и се прибавят към месото. То се посолява на вкус.

Слага се черен пипер и канелата. Отделно се забъркват захарта, брашното и малко сол и се изсипват при ястието. То се оставя да къкри на слаб огън до готовност.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар