Начин на приготвяне
Яйцата и захарта се разбиват, докато се сгъстят. После се прибавя брашното, което предварително е пресято и в което са смесени бакпулверът и содата. Разбърква се много внимателно с дървена лъжица.
Добавя се ванилията и се разделя по равно в три купи, като в третата се слага какаото. Използва се средно голяма тава за изпичане на тортата. Тя се намазва с олио и се поръсва с брашно. Сипва се първата купа в нея и сместа леко се разстила до края на тавата. Пече се на 180 градуса.
След като се изпече първият блат се обръща върху хартия, но с лицето нагоре. Така се пекат и останалите 2 блата.
Сиропът се приготвя, като се слага да заври водата, в нея се прибавя захарта и се бърка, докато леко се сгъсти течността. Накрая се добавя ванилията. Счукват се ореховите ядки.
Приготвя се кремът, като се отделя 1 ч.ч. от млякото, а останалото се слага да заври с прибавената към него захар. След това се разбиват яйцата и брашното, като малко по-малко се сипва в тази смес от оставеното мляко. Сваля се заврялото мляко от котлона. От него при непрекъснато бъркане се сипва 1 ч.ч. на тънка струйка в яйчената смес.
След това яйчената смес се сипва отново на тънка струйка и при непрекъснато бъркане в по-голямото количество мляко. Бърка се с дървена лъжица. Слага се обратно на котлона, докато се сгъсти кремът. Накрая се добавя ванилията. В голяма табла се слага първият блат с лицето надолу.
Сиропира се с 1/3 от сиропа. Полива се с 1/3 от крема и се поръсва със счукани орехови ядки. Слага се вторият блат - кафявият, и се процедира по същия начин. Така се прави и с третия блат, като се поставя крем и отстрани. Тортата се заглажда и се поръсва с орехови ядки отвсякъде.