Чомлек със свинска плешка

Сергей АнчевСергей АнчевПомощник Готвач183483552
12/03/2018
"Ако ще хапваме чомлек, нека да е чомлек със свинска плешка "
Приготвяне15 мин.
Готвене180 мин.
Общо195 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 954
  • Преглеждания за месеца108
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • свинско месо - 1 - 1.2 кг плешка
  • картофи - 2 кг
  • растителна мазнина - 3 с.л.
  • червени чушки - 2 бр.
  • захар - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л. смлян
  • майорана - 1 с.л. или риган
  • червен пипер - 1 ч.л. лютив
  • розмарин - 1 стрък
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на едри хапки. Картофите се обелват и нарязват на едро. Всичко заедно със захарта, мазнината и

подправките се поставя в глинен съд с капак.

Посолява се и се обърква добре. Долива се ½ ч.ч. вода. Отгоре се покрива с нарязаните на четири чушки.

Пече се във фурната 3 – 3.5 часа на 170°C.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар