Свински бъбреци, пържени с лук

SimonaSimonaНовак321
14/03/2018
Приготвяне45 мин.
Готвене25 мин.
Общо70 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 696
  • Преглеждания за месеца247
  • Преглеждания за седмицата84
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свински бъбреци - 2 бр.
  • лук - 2 глави
  • морков - 1 бр.
  • оцет - 50 мл
  • олио - 100 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тъй като бъбреците имат неприятна миризма, се срязват на две по дължина, изчиства им се бялата част и се оставят да се изкиснат във вода заедно с оцета за около 30 минути.

През това време нарежете лука на полумесеци и моркова на колелца.

Вече изкиснатите бъбреци сложете на котлона и ги оставете само да заврат.

След като заврат, се прецеждат и се режат на малки парчета.

В тиган се загрява олиото и се запържват лука и моркова (до омекване).

Слагат се и бъбреците, добавят се солта и черния пипер и се задушават 15 минути.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар