Пролетна Манджа с Коприва

13/03/2018
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваГуру1425138114414
"Излезе ли свежата коприва, задължително трябва да опитате тази вкусна пролетна манджа с коприва "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 728
  • Преглеждания за месеца47
  • Преглеждания за седмицата35
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • коприва - 300 г
  • ориз - 1 к.ч.
  • лук - 1 бр. (сух или пресен)
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • бял пипер - щипка на прах
  • джоджен - 3 стръка
  • олио
  • сол
  • шунка - 100 г или филе (по желание)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на ситно и го сипете в тенджера с олио.

Копривата хубаво почистете като вземете връхчетата и листата, измийте я и отцедете.

След като лукът се е задушил за кратко, прибавете и копривата. Заедно ги задушете и поръсете със червения пипер, сипете топла вода и след като кипне, прибавете и измития ориз.

Овкусете с подправките и варете до сваряване на ориза, по желание, преди да изключите котлона, прибавете ситно нарязана шунка, пушено филе или друг вид колбас.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар