Медени Пилешки Дробчета

Медени Пилешки Дробчета
Снимка: Ваня Георгиева
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Вече не се казва мед ми капе на сърцето, а медени дробчета ми се хапват"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 700 г
  • пресен лук - 2 стръка
  • мед - 1 с.л. (пълна)
  • зехтин - 3 с.л.
  • оцет - 1 ч.л.
  • уни сос - 2 с.л.
  • бяло вино - 1 к.ч.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и нарежете дробчетата на едри парчета. Запържете ги за кратко в зехтина, покрити с капак.

След като се зачервят леко, ги извадете и покрийте с капак.

В мазнината, която е останала, добавете още 2 с.л. зехтин и лука, нарязан на ивици.

След като се запържи съвсем леко, прибавете и останалите продукти (меда, оцета, виното и уни соса).

Когато сосът се сгъсти леко, върнете дробчетата, разбъркайте и поръсете с черен пипер.

Сервирайте топли.

Медените Пилешки Дробчета са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: