Начин на приготвяне
Сварете месото за около 2 часа на тих до умерен огън. Така то ще стане много крехко и меко. Бульонът от варенето задължително си запазете за друго ястие, защото е много ценен и вкусен.
Добре сварените бузки оставете да поизстинат и отстранете от тях излишна мазнина и ципички, изрично не го направихме, докато са сурови, защото тази мазнинка е хубава за бульона, а другата причина е, че в сварено състояние ще я отстраните много по-лесно.
Чистото месце просто втривайте с пръсти и то се разпада, става като кълцано и точно в такъв вид ни е необходимо за тази рецепта.
При него чукнете яйцата, сложете галетата и подправките, настържете вътре кашкавала, хамона - на ситни кубчета, и магданоза - накълцан.
Разбъркайте всичко и ако сместа ви се стори рехава, добавете още галета, за да се спои.
Разстелете върху парче алуминиево фолио и отгоре подредете моцарелата на тънки филийки - не ползваме прясна, а зряла!
Завийте на руло повдигайки фолиото и запечатвайки от всички страни. Тъй като количеството на кашкавала е доста и при запичането може да се разтече леко и залепне тук-там за филиото, то по желание може да си облепите цялото руло в галета, преди да го запечатате (след като придадете формата, отвивате, облепвате с галета и отново си го завивате)
Поставете в загрята на 200 градуса фурна за 10-15 минути, след това отвийте отново и поръсете с останалия кашкавал (ако на места кашкавалът е залепнал, отлепете с помощта на навлажнен нож. Мушнете за кратко, докато се разтече или изчакайте повече, ако желаете хрупкава коричка и загар.
След като извадите от фурната, изчакайте 10-15 минути, преди да сервирате, за да си улегне и стегне мъничко.
Поднесете със свежа салата или картофки.
Забележка:
Не добавям сол в рецептата поради наличието на хамона, който при термична обработка става по-солен и не е нужно да посолявам допълнително.
Добър апетит!