Леща яхния на фурна

14/03/2018
"Всяка домакиня трябва да знае поне една изпитана рецепта за леща яхния, а тази е нашата "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 306
  • Преглеждания за месеца269
  • Преглеждания за седмицата60
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и измиваме лещата. Поставяме да ври с 1.2 литра вода. Когато заври, добавяме нарязаните на дребно моркови, лука и чушките. Оставяме така да ври.

На котлона поставяме тиган с олио и към него добавяме чесъна, който е нарязан на ситно, и червения пипер.

Всичко това се запържва и се добавя към лещата.

Накрая добавяме домата, който сме обелили и нарязали на дребно и поръсваме с чубрицата и солта.

Готовият разтвор от нишестето и водата, който сме направили, изсипваме и прехвърляме в тавичка за печене.

Поставяме във фурната и печем за около 5-7 минути .

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар