Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Задушена риба»Задушена таранка с бира

Задушена таранка с бира

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Задушена таранка с бира1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • таранка - около 1.5 кг
  • бира - 200 мл светла по избор
  • лимони - ½ бр.
  • оцет - 2 с.л.
  • масло - 40 г
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете рибата и я нарежете на парчета.

Овкусете ги със сол и пипер, сложете ги в подходящ дълбок съд и полейте с двете лъжици оцет, разбъркайте и оставете рибата да престои на хладно за 30-тина минути.

Кипнете бирата на умерен огън и след това намалете още огъня.

Прибавете нарязания на кръгове лимон, маслото и рибата, похлупете и задушавайте до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: