Месо с картофи, подправки и светла бира

15/03/2018
Марияна
отМариянаМастър Шеф7052605985
"Бирата да е светла, месцето - повечко, а компанията да е весела "
Приготвяне20 мин.
Готвене70 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо226
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме картофите и ги измиваме. Нарязваме картофите на полумесеци по дължина. Получават се дълги големи парченца картофи. Слагаме ги в купа. Поръсваме ги със сол.

Прибавяме също сух риган и суха чубрица. Добавяме червен и черен пипер. На това количество картофи слагаме по две щипки сол, чубрица, риган, магданоз и по една щипка черен и червен пипер. Объркваме много добре с ръка, за да си поеме подправките.

Двете пържоли с големина 20 на 10 см ги режем през средата, така че да станат четири по малки. Овкусяваме ги със чубрица, риган, сол според вкуса.

Поливаме дъното на тава с диаметър 26 см с три с.л. олио и разпределяме картофите. Върху тях слагаме свинските пържолки и около тях още малко картофки.

Отгори поливаме с 5 с.л олио. Поливаме с водата и бирата и печем на 200-220 °C покрито с фолио 30 мин и още 40 без фолио до готовност.

Много вкусно.

Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар