Най-вкусната гъбена чорба с чесън

15/03/2018
Сергей Анчев
отСергей АнчевПомощник Готвач164303131
"Ароматна, вкусна и толкова лесна, че никой няма оправдание да не я приготви веднага "
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
24 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо84 326
  • Преглеждания за месеца10232
  • Преглеждания за седмицата168
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена24

Необходими Съставки

  • печурки - 500 г от магазина, не много дребни
  • моркови - 1 голям
  • чушки - 1 червена
  • чесън - 4 скилидки
  • брашно - 3 с.л.
  • растително масло - - 3 с.л.
  • краве масло - 60 - 70 г
  • черен пипер - 1 ч.л. смлян
  • копър - - 2 ч.л. сух
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените и измити гъби се нарязват на четири, пънчетата също. Една от гъбите се оставя настрани.

Поставят се на огъня в литър и половина подсолена вода. Врат 20 мин.

В тиганче с маслото се запържва ситно нарязаната гъба. Добавят се нарязаните морков и чушка. Задушават се.

Прибавят се скилидките чесън, смачкани и нарязани, и брашното. Изпържват се леко и се налива от гъбения бульон. Всичко се връща при гъбите.

Добавят се подправките. Ври 10 мин. След като се свали гъбената супа от огъня, се добавя кравето масло.

Разбърква се добре.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар