Най-вкусната гъбена чорба с чесън

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
229
2k
313
712
3
15/03/2018
"Ароматна, вкусна и толкова лесна, че никой няма оправдание да не я приготви веднага "
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
34 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо217 943
  • Преглеждания за месеца891
  • Преглеждания за седмицата114
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена34

Необходими Съставки

  • печурки - 500 г от магазина, не много дребни
  • моркови - 1 голям
  • чушки - 1 червена
  • чесън - 4 скилидки
  • брашно - 3 с.л.
  • растително масло - - 3 с.л.
  • краве масло - 60 - 70 г
  • черен пипер - 1 ч.л. смлян
  • копър - - 2 ч.л. сух
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените и измити гъби се нарязват на четири, пънчетата също. Една от гъбите се оставя настрани.

Поставят се на огъня в литър и половина подсолена вода. Врат 20 мин.

В тиганче с маслото се запържва ситно нарязаната гъба. Добавят се нарязаните морков и чушка. Задушават се.

Прибавят се скилидките чесън, смачкани и нарязани, и брашното. Изпържват се леко и се налива от гъбения бульон. Всичко се връща при гъбите.

Добавят се подправките. Ври 10 мин. След като се свали гъбената супа от огъня, се добавя кравето масло.

Разбърква се добре.

Метална поставка за черпак
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метална поставка за черпак
5.94 лв.
Виж ››

Разбърквате и поставяте на място, така че винаги да ви е под ръка, защото малките помощници в кухнята правят готвенето приятно занимание :)

Рейтинг

5 10
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Потребител#253543
Както казват старите хора - прост като гъбена чорба! :)
0
0
Veronika Vicheva
Veronika Vicheva
30.03.2020 16:50
Добавих и малко оцет в купичката със супа, получава се много добре.
0
0