Най-вкусната гъбена чорба с чесън

Сергей АнчевСергей АнчевПомощник Готвач203603752
15/03/2018
"Ароматна, вкусна и толкова лесна, че никой няма оправдание да не я приготви веднага "
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
30 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо160 244
  • Преглеждания за месеца5273
  • Преглеждания за седмицата333
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена30

Необходими Съставки

  • печурки - 500 г от магазина, не много дребни
  • моркови - 1 голям
  • чушки - 1 червена
  • чесън - 4 скилидки
  • брашно - 3 с.л.
  • растително масло - - 3 с.л.
  • краве масло - 60 - 70 г
  • черен пипер - 1 ч.л. смлян
  • копър - - 2 ч.л. сух
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените и измити гъби се нарязват на четири, пънчетата също. Една от гъбите се оставя настрани.

Поставят се на огъня в литър и половина подсолена вода. Врат 20 мин.

В тиганче с маслото се запържва ситно нарязаната гъба. Добавят се нарязаните морков и чушка. Задушават се.

Прибавят се скилидките чесън, смачкани и нарязани, и брашното. Изпържват се леко и се налива от гъбения бульон. Всичко се връща при гъбите.

Добавят се подправките. Ври 10 мин. След като се свали гъбената супа от огъня, се добавя кравето масло.

Разбърква се добре.

Рейтинг

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар