Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Сафрид по Гръцки

Сафрид по Гръцки

ИскраИскра
Помощник Готвач
1189381482
Сафрид по Гръцки
Снимка: Искра
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3
"Брей, тези гърци, за всичко са се погрижили, и за питието, и за хрупкавата риба"

Необходими Продукти

  • сафрид - 600 г
  • зехтин - 6 с.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • девесил - 1/2 ч.л.
  • лимони - сокът от 1
  • чесън - 2 скилидки, смачкани
  • сол
  • вода - ½ к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме и измиваме сафрида. Нареждаме я в тава, покрита с хартия за печене, и посоляваме от двете страни.

Смесваме всички съставки без водата и разбъркваме добре, докато се образува рядък крем.

Стази смес намазваме рибата от двете страни. Наливаме водата, като внимаваме да не е върху рибата.

Печем рибата в предварително загрята на 170 градуса фурна за 35-40 минути.

Сервираме топла.

Сафридът по Гръцки е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Много бъроа и вкусно!
04.07.2023 08:53