Печен Бакалярос на Фурна

17/03/2018
"Лесно е, когато знаете как - невероятен печен бакалярос на фурна "
Приготвяне25 мин.
Готвене12 мин.
Общо37 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 875
  • Преглеждания за месеца372
  • Преглеждания за седмицата150
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • бакалярос - 1 риба (около 1.2 кг)
  • зехтин - 5 с.л. +з а намазване на тавичката
  • сол - на вкус
  • лимони - за гарниране
  • За магданозено песто
  • магданоз - 10 с.л. накълцан
  • чесън - 2 скилидки
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • зехтин - 50 мл
  • смлени бадеми - 3 - 4 с.л.
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Почистете рибата и я нарежете на едри филета. Измийте я и подсушете. Ако ползвате осолен бакалярос, трябва да го накиснете във вода от 12 до 24 часа, сменяйки периодично водата.

2. Намазнете дъното на тавичка със зехтин и поставете филетата с кожата надолу. Всяко намажете с по лъжичка от мазнината. Ако сте избрали да си сготвите пресен бакалярос, посолете леко филетата. При предварително осоления и после накиснат не е нужно.

3. Поставете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 12-13 минути. Важно е да спазите това време, за да имате сочна и крехка риба.

4. Докато се пече накълцайте на ситно магданозa и чесъна, смесете със зехтина, лимоновия сок , солта и смлените бадеми.

5. Готовите рибни филета намажете със пестото и поднесете топли.

Гарнирайте с парченце лимон и по желание - свежа салата.

Добър апетит!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар