Вкусни Веган Меденки

17/03/2018
Христилияна Личева
отХристилияна ЛичеваИноватор346953494
Приготвяне50 мин.
Готвене20 мин.
Общо70 мин.
Порции50
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо531
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • тръстикова захар - 1 ч.ч.
  • сироп агаве - 40 мл
  • брашно - 4 ч.ч. + 1/2 ч.ч. при нужда
  • соево мляко - 50 мл.
  • олио - 100 мл
  • канела - 1 ч.л.
  • сода - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера се сипва соевото мляко и захарта на слаб огън. Бърка се постоянно, за да се разтопи захарта. След като захарта е разтопена, се сваля от котлона.

Прибавя се канелата, сиропа от агаве, содата и олиото. Разбърква се хубаво.

Брашното се пресява и започва да се прибавя постепенно към сместа.

Замесва се меко тесто. Готовото тесто се оставя за няколко часа в хладилник.
След това тестото се вади от хладилника и се разточва върху набрашнен плот.

От тестото се изрязват меденките във различни форми.

Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 5 - 6 минути на тава.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар