Вкусни Веган Меденки

Христилияна ВасилеваХристилияна Василева
Мастър Шеф
371
2k
955
1k
7
17/03/2018
Приготвяне50 мин.
Готвене20 мин.
Общо70 мин.
Порции50
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 072
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • тръстикова захар - 1 ч.ч.
  • сироп агаве - 40 мл
  • брашно - 4 ч.ч. + 1/2 ч.ч. при нужда
  • соево мляко - 50 мл.
  • олио - 100 мл
  • канела - 1 ч.л.
  • сода - 1/2 ч.л.
* мерки и количества
Меденки

Начин на приготвяне

В тенджера се сипва соевото мляко и захарта на слаб огън. Бърка се постоянно, за да се разтопи захарта. След като захарта е разтопена, се сваля от котлона.

Прибавя се канелата, сиропа от агаве, содата и олиото. Разбърква се хубаво.

Брашното се пресява и започва да се прибавя постепенно към сместа.

Замесва се меко тесто. Готовото тесто се оставя за няколко часа в хладилник.

След това тестото се вади от хладилника и се разточва върху набрашнен плот.

От тестото се изрязват меденките във различни форми.

Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 5 - 6 минути на тава.

Комплект форми за сладки и четка - 6 броя
Приготвяй си тази рецепта с:
Комплект форми за сладки и четка - 6 броя
5.17 лв.
Виж ››

Майстор сладкар се става много лесно - трябват само мерак и този страхотен комплект форми за сладка и четка

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар