Пиле с картофи и сметана в йенско стъкло

17/03/2018
Марияна Петрова Иванова
отМарияна Петрова ИвановаМастър Шеф517382922
"Лакомниците знаят за каква вкусотия става въпрос, а вие може само да си представяте "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 652
  • Преглеждания за месеца125
  • Преглеждания за седмицата53
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете, измийте и нарежете картофите на големи кубчета. Сварете ги в тенджера с вода. Извадете и изцедете. Сложете в голяма купа и ги намачкайте с преса. Сложете сол, малко краве масло и сметаната.

Пилешкото месо смелете в кухненски робот на кайма. Изпържете в малко зехтин до златисто. Сложете сол и черен пипер. Налейте виното и изчакайте да изври течността.

Намажете с малко краве масло йенската тавичка. Разстелете половината картофено пюре. Сложете половината домати, а отгоре месото. Загладете и добавете останалите домати. Нарежете малко пресен босилек.

Сипете останалото пюре. Загладете и поръсете с настъргания кашкавал и прошутото. Печете в умерена фурна до приятна златиста коричка. Поръсете с пресен магданоз.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар