Супа с Ориз и Коприва

ЗорицаЗорица
Гуру
962
8k
4k
3k
6
21/03/2018
"Излезе ли свежата коприва, не пропускайте да сготвите ароматна супа с ориз и коприва "
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 716
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Копривата се измива под течаща вода и се прехвърля в гевгир да се изцеди. След това се нарязва на ситно.

Кромидия лук, празът и чесънът също се нарязват на ситно. Морковът се обелва и настъргва на едро ренде.

В дълбока тенджера се загрява маслото и олиото и се запържват трите вида лук. Добавят се морковите, копривата и измитият ориз.

След като оризът стане прозрачен, се добавя червеният пипер и доматеният сок.

Налива се около 2 литра зеленчуков бульон и супата се оставя да ври на намален котлон около половин час.

Накрая копривената супа се овкусява с черен пипер и сол на вкус, поръсва се със ситно нарязания магданоз и се поднася гореща.

Добър апетит!

Плитка емайлирана тенджера с есенен декор 5.7 литра
Приготвяй си тази рецепта в:
Плитка емайлирана тенджера с есенен декор 5.7 литра
23.92 лв.
Виж ››

Допълнете колекцията си от кухненски съдове с тази плитка емайлирана тенджера. Удобна за готвене, поддържане и съхранение. Тя е плитка, но и достатъчно голяма, за да нахраните всички у дома с приготвената в нея гозба. Предлага се с красива декорация.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
станимира караджова
Стана уникална
1
0