Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Плескавица»Македонска Плескавица

Македонска Плескавица

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2343k6793
Македонска Плескавица
Снимка: Таня Левенова
3 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
5
"Македонската плескавица е най-голямата плескавица на света, според македонските, ние я намираме за вкусна"

Необходими Продукти

  • кайма - 800 г смес /свинско и телешко месо/
  • кромид - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • горчица - 1 ч.л.
  • плънка
  • яйца - 2 бр. твърдо сварени
  • заквасена сметана - 4 с.л.
  • кашкавал - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В каймата се смесват ситно нарязаните лук и чесън.

Добавя се горчицата и черният пипер, може да добавите и 1 ч.л. чили

според вкуса ви.

Сместа се омесва хубаво и поне след два часа престояла в хладилник

е готова за пържене.

Вземаме една топка около 200 г и я делим на две части.

Разплескваме топката на тънко и по възможност в кръгла форма.

Намазваме с 1 ч.л. от сметаната едната половина, ръсим настъргано яйце,

след това и толкова настърган кашкавал.

Поставяме внимателно с широка лопатка другата половина

и заглаждаме с ръце двете части кайма.

Внимателно отново със лопатката хващаме готовата плескавица и пържим в повече мазнина от двете страни.

Така правим плескавици и с останалата кайма.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Не се ли пръска каймата, като няма яйце в нея?
06.11.2023 10:19
Емил Димитров Радев
Емил Димитров Радев
Ще пробвам
29.03.2018 15:15
1