Начин на приготвяне
В каймата се смесват ситно нарязаните лук и чесън.
Добавя се горчицата и черният пипер, може да добавите и 1 ч.л. чили
според вкуса ви.
Сместа се омесва хубаво и поне след два часа престояла в хладилник
е готова за пържене.
Вземаме една топка около 200 г и я делим на две части.
Разплескваме топката на тънко и по възможност в кръгла форма.
Намазваме с 1 ч.л. от сметаната едната половина, ръсим настъргано яйце,
след това и толкова настърган кашкавал.
Поставяме внимателно с широка лопатка другата половина
и заглаждаме с ръце двете части кайма.
Внимателно отново със лопатката хващаме готовата плескавица и пържим в повече мазнина от двете страни.
Така правим плескавици и с останалата кайма.
Коментари