Начин на приготвяне
Сварете царевиците във леко подсолена вода, докато зрънцата омекнат. Оставете да изстинат и с назъбен нож разрежете напречно всяка от тях на кръгчета с дебелина 2.5-3 см. Кочаните на царевицата са твърди, но с назъбеният нож се режат лесно, упражнявайки малко сила, и въпреки това внимавайте да не се порежете.
Доматите също нарежете на подобни по широчина и големина колелца. Чушките направете на парчета, а лука - на четвъртинки.
На метални шишчета нанижете зеленчуците, следвайки ред, предпочитан от вас, като главен протагонист трябва да е царевицата - тоест тя трябва да преобладава.
Поставете в тавичка и поръсете от всички страни със зехтин и сол. Запечете във загрята на 230 градуса фурна до желаният от вас загар. Ако желаете, може да изпечете и на скара или тиган, само запечатвайки зеленчуците.
Докато се готвят шишчетата, си пригответе соса за тях смесвайки всички изброени продукти и добавяйки си повече количества, ако предпочитате.
Поднесете топли в компания със сосчето.
Добър апетит!
Коментари
Бях с телефона и без да искам май натиснах 4 звездички... Много съжалявам, стана не нарочно! Сори!... :)