Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Свински джолан с много зеленчуци в гювеч

Свински джолан с много зеленчуци в гювеч

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
3123k6873
Свински джолан с много зеленчуци в гювеч
Снимка: ГЕРГАНА ЯНКОВА
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
210 мин.
Порции
4
"Докторът ни каза да наблегнем не зеленчуците, та сложихме малко покрай джолана"

Необходими Продукти

  • свински джолан - 1.5 кг
  • картофи - 6 бр. /средни/
  • моркови - 2 бр.
  • гъби - 300 г
  • лук - 2 глави кромид
  • патладжани - 1 бр.
  • тиквички - 1 бр.
  • черен пипер - на зърна и млян
  • червен пипер
  • сол
  • дафинов лист - 2 бр.
  • червено вино - 200 г
  • бульон
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете джолана. С остър нож направете разрези върху месото. Поставете джолана в херметическа тенджера и залейте с вода. Прибавете сол на вкус, няколко зърна челен пипер и 2 бр. дафинов лист.

Поставяте на котлона и варите на слаб огън 60 мин.

Обелете и нарежете картофите и лука на едри кубчета. Моркова и гъбите нарежете на четвъртинки, а тиквичките - на ленти. Обелете патладжана, нарежете на кубчета, посолете и оставете настрана да се отцеди.

Премахнете кокала на вече свареното месо и нарежете на по-едри парчета. Овкусете със сол, черен и червен пипер.

Зеленчуците поставете в голяма купа и разбъркайте със същите подправки.

В глинения гювеч сложете олио, една част от зеленчуците, месото и останалата част от зеленчуците. Залейте продуктите с бульона, колкото да ги покрият, и добавете виното.

Поставете глиненият гювеч в студена фурна, загрейте до 180 градуса и след като заври, печете 2 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: