Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско с прясно зеле в тенджера

Свинско с прясно зеле в тенджера

редакция:
SimonaSimona
Помощник Готвач
612582031
Свинско с прясно зеле в тенджера
Снимка: Вивта Сан
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Свинско със зеле е магически вкусна комбинация, без значение дали зелето е прясно или кисело"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г
  • зелка - 1 бр.
  • червен пипер - 1 1/2 с.л.
  • олио - 80 г
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на хапки и се запържва в 20 г олио.

Зелката се почиства от външните и изсъхнали листа. Измива се, разделя се на четири, като се отстраняват чуканите и се реже.

След като месото се е позапържило, зелето се добавя в тенджерата и се объркват. Прибавя се и останалото олио.

Доливат се 2 чаши вода, слага се капакът и се оставя да ври на тих огън за около 50 минути.

След като водата вече е извряла и зелето и месото са омекнали, се добавят червеният пипер и солта.

Оставя се да поври още около 10 минути.

Опитай и свинското със зеле в тенджера под налягане или свинското със зеле на фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Точно така го направих,и много ми хареса
28.10.2023 22:59
1
1