Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хляб в хлебопекарна»Хляб с овче сирене и кашкавал в хлебопекарна

Хляб с овче сирене и кашкавал в хлебопекарна

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Хляб с овче сирене и кашкавал в хлебопекарна
Снимка: Величка Щърбанова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
130 мин.
Общо
135 мин.
Порции
1
"Ех, ако баба навремето имаше хлебопекарна, точно такъв хляб с овче сирене и кашкавал щеше да ни прави"

Необходими Продукти

  • бяло брашно - 500 кг
  • прясно мляко - 130 мл
  • вода - 130 мл
  • свинска мас - 100 г
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • овче сирене - 80 г
  • кашкавал - 80 г
  • суха мая - 7 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тавичката на хлебопекарната се слагат най-напред течните съставки - затоплените прясно мляко и вода, свинската мас. Прибавяме и сухите - захар, сол, брашно.

Настройваме от менюто на хлебопекарната на програма БЪРЗ ХЛЯБ и препечена коричка. Стартираме програмата.

Докато тестото се забърква, настъргваме овчето сирене и кашкавала на едро ренде. Лично аз не чакам звуковия сигнал за добавки и ги прибавям предварително.

Програмата на моята хлебопекарна за БЪРЗ ХЛЯБ е с продължителност 2 ч. и 10 мин.

Да ви е вкусно домашното хлебче с аромат на сирене и кашкавал!

Ако го приготвите за пикник, няма да сгрешите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: